Veszélyes ágazat az építőipar, 2. rész

Vizsgáljuk tovább, miért is kiemelten fontos a munkavédelem ezen a területen.

Szigorú szabályok vonatkoznak az egyéni védőeszközök használatára. Ha egy munkavállaló nem viseli a számára előírt fejvédőt, vagy lábbelit, akkor amíg ezt a hiányosságot nem pótolja, a hatóság egy ellenőrzés alkalmával el is tilthatja a munkavégzéstől. Ha egyáltalán nincsenek védőeszközök, le is állíttathatják a munkát.

A fejvédő sisak használata minden építési területen kötelező. Az állványokon egymás felett is dolgozhatnak a munkavállalók, az esetlegesen leeső munkaeszköz, munkadarab sérülést okozhatnak. Az ember egyik legérzékenyebb pontja a fej, ezt hivatott védeni a védősisak. Kellő rögzítés esetén zuhanás esetén is védelmet nyújthat – mondta el ezzel kapcsolatban Troják László, a Veszprém Megyei Kormányhivatal Munkavédelmi és Munkaügyi Szakigazgatási Szerv igazgatója.

Bármennyire is igyekszik egy munkáltató mindent megtenni azért, hogy a jogszabályokat, munkavédelmi előírásokat betartsa, ha a munkavállaló ebben nem partner, akkor ez nehezen megvalósítható. A munkáltató felelőssége a munkáltatón mindent megkövetelni, de nem lehet mindenki mellé még egy embert odaállítani azért, hogy megkövetelje tőle a szabályos munkavégzést – hívta fel a figyelmet az igazgató. Úgy véli, kiemelt fontosságú a megfelelő mélységű munkavédelmi oktatás, aminél lényeges, hogy a munkáltató visszakérdezze az elhangzottakat, hogy a munkavállalók valóban megismerték és elsajátították azokat a dolgokat, amik fontosan az épségük szempontjából, hiszen a családjuk hazavárja.

Bár a dolgozók sokszor érezhetik úgy, hogy kényelmetlen a védőeszközök viselése, többségük tisztában van azok fontosságával. Rénes Zoltán szerint egy picit kényelmetlen a viselésük, de saját biztonságuk érdekében használni kell a védőfelszereléseket. – Azért tartom fontosnak, mert hiányában baleset történhet, az ember életfeltételei romolhatnak – vélekedett a Vemévszer Kft. munkatársa.

A munkavédelmi szabályok betartásában nem csak a dolgozóknak, de a cégeknek is nagy feladata, sok felelőssége van. Nem csak a megfelelő védőeszközt kell biztosítani, de azok helyes használatára is ki kell oktatni a munkavállalókat. A munkavédelmi oktatást minden egyes új építési helyszínen meg kell ismételni, s a dolgozók figyelmét fel kell hívni a rájuk leselkedő konkrét veszélyekre.

– A munkába járást is biztosítjuk, hiszen már az is a munkaidő része, továbbá a megfelelő eszközöket, munkaruhát, védőfelszereléseket is garantáljuk, illetve meg is követeljük ezek használatát – sorolta Szűcs István, a Vemévszer Kft. ügyvezetője. – Ezen a területen nagy fejlődés tapasztalható, 20 évvel ezelőtt például egy sisak használat nem volt elvárás. Egyértelmű, hogy a legnagyobb érték az ember, ami a dolgozókra hatványozottan igaz, hiszen minden létesítmény legfőbb felelőse azok a dolgozók, akik azt létrehozzák – mondta. – Fontos, hogy saját dolgozóink esetében ne csak a bért és a részükre járó szolgáltatást biztosítsuk, hanem a munkavédelmet is, hiszen ha kiesik a munkából, nem csak magának és a családjának jelent problémát, hanem a cégnek is – jegyezte még meg.

A vonatkozó előírások tartalmazzák, miként kell a munkavállalókat oktatni. – Az év elején főként az új eszközöket, szabályokat ismertetik dolgozóinkkal a munkavédelemmel foglalkozó kollégáink, valamint azokról az új védőeszközökről is szó esik, amiket be szeretnénk vezetni – ismertette az ügyvezető, hozzátéve, a meglévő és felmerülő munkavédelmi veszélyekről is beszámolót tartanak. Egy új munkaterületre érkezve kötelező ezeket ismét elmondani.

A munkavédelmi előírások betartása az építőipar területén is kiemelten fontos. Számos veszélyhelyzettel kerülhetnek szembe a munkavállalók, ezért nem mindegy például, hogy van-e védőfelszerelésük és viselik-e azokat. Biztonságosak-e a munkaeszközök, és megfelelőek-e a munkavégzés körülményei. Az előírások be nem tartása nem csak figyelmeztetést, vagy súlyosabb esetben büntetést vonhat maga után, de ha baleset történik, az akár a munkaképesség csökkenésével, vagy elvesztésével is járhat. A tapasztalatok szerint ezen a téren egyre kevesebb a gond. Úgy tűnik, a munkáltatók mellett a munkavállalók is megértették, hogy a szabályok nem ellenük, hanem értük vannak.